Thursday, September 30, 2010

Ayam & Lamb Bakar

Di hari raya, salah satu menu wajib semasa open house rumah kami adalah ayam & lamb bbq. Oleh kerana tahun ni berkemungkinan besar tak ada open house, maka jom tengok resipi ayam & lamb bakar. Moga-moga kalau rumah kami tak jadi buat open house, maka korang boleh guna resipi ni untuk open house rumah korang pulak. :P Oh, and btw takde amount yang sebenar bukan kerana saya merahsiakan resipi ni, tapi sebab selalu bila perap ayam or lamb memang selalu main budget-budget ikut naluri sendiri, so korang pun pandai-pandai sendiri lah ye? Hehe~




INGREDIENTS
Bawang besar
Halia
Serai
Garam
Cili Sos
Tomato Sos
Kicap
Lada Hitam
Madu
*semua adalah secukup rasa


DIRECTIONS

  1. Basuh ayam & lamb sehingga bersih
  2. Masukkan segala jenis bahan di atas mengikut citarasa anda. Yang mana perlu blend silalah di blend.
  3. Tuangkan bahan-bahan di atas ayam & lamb dan perap selama 30min atau beberapa jam.
  4. Bakar dan sedia untuk dimakan.

Silalah mencuba!


Regards,

3 comments:

zzanyy said...

wah... sedapnyaa

Hazman said...

Hmmm.... baru tahu kena campur ngan madu baru la jadi bahan marinated yang besh...

Aimi A.Z said...

zzanyy, sedap itu mesti. :P

Hazman, madu tu sikit je, jangan banyak sangat kang manis pulak. :P

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails