Monday, August 23, 2010

Biskut Sarang Semut

All time favourite. Sangat sedap dan sangat senang nak buat yet digilai ramai. Ingat masa kecik-kecik dulu makan biskut sarang semut ni and always wander why kuih ni dinamakan sarang semut. Mungkin sebab kuih  ni menyerupai sarang semut or mungkin juga kuih ni manis sehingga boleh dijadikan tempat semut bersarang. Hehe. Resipi diberi oleh Kak Zai, jadi cubalah! Btw, thanks akak. Ada resipi lain, sharelah lagi. *wink*



INGREDIENTS
6 oz mentega
4 oz icing sugar
6 oz tepung gandum
4 oz tepung custard
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu vanilla
secukup chocolate rice
secukup paper cup

DIRECTIONS

  1. Pukul gula dan mentega, kemudian masukkan tepung dan uli hingga sebati.
  2. Parutkan adunan ini dan masukkan kedalam paper cup.
  3. Taburkan chocolate rice diatasnya.
  4. Bakar 150 degree 10 mins.

Selamat Mencuba!


Regards,

No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails